Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головний лікар ЦКБ №5: «Поведінка народних депутатів, їх провокації та інсинуації дестабілізують роботу лікарні»

Головний лікар ЦКБ №5: «Поведінка народних депутатів, їх провокації та інсинуації дестабілізують роботу лікарні»

«Те, що вчора відбувалося біля стін і в стінах ЦКБ «Укрзалізниці» - уже не підпадає під жодні розумні рамки. Я як головний лікар медичного закладу, уповноважений заявити, що така поведінка народних депутатів, їх провокації та інсинуації дестабілізують роботу лікарні. Користуючись своїми посвідченнями, вони проходять на територію медичного закладу і, наскільки ми зараз розуміємо, використовують її для заяв та піар-акцій», - повідомив Михайло Афанасьєв.

Він також звертає увагу народних депутатів на те, що, крім Ю. Тимошенко, в лікарні постійно знаходяться і інші пацієнти.

«Я хочу нагадати, що в ЦКБ №5 на стаціонарі перебуває не одна Ю. Тимошенко, а ще близько 450 пацієнтів, які теж люди і мають повне право на отримання кваліфікованої допомоги, а також мають право на спокій. Хочу підкреслити, що на 9 поверсі, де вчора весь вечір і ніч постійно перебували народні депутати, всупереч лікувально-охоронного режиму лікарні, про порушення якого я їх двічі попередив, розташовується операційний блок, реанімаційне відділення та післяопераційні палати. Крім того, депутати самовільно займали їдальню для пацієнтів нейрохірургічного відділення на 8 поверсі лікарні.

Як медик і керівник клініки, я несу відповідальність за порядок і стабільну роботу цієї установи, медичного персоналу, я також несу відповідальність за кожного хворого ЦКБ «Укрзалізниці», - сказав він.

За словами Михайла Афанасьєва, після подій вчорашнього вечора йому доводиться констатувати неповагу народних депутатів до хворих людей, їх родичів та працівників медичної установи.

Він також уточнив, що всі заяви про додаткові сили міліції на території лікарні з вуст окремих депутатів є для нього незрозумілими.

«Я уповноважений заявити, що в разі продовження з боку парламентаріїв подібних дій необхідно буде приймати рішення про виписку зі стаціонарного закладу Ю. Тимошенко, яка вже пройшла курс реабілітації, отримала необхідну їй медичну допомогу, а завдяки медичним заходам демонструє активність і успіхи, має можливість майже кожен день проводити зустрічі по кілька годин з адвокатами і політиками», - резюмував головний лікар ЦКБ №5.