Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робота з реконструкції очисних споруд в Харківській області ведеться постійно

Робота з реконструкції очисних споруд в Харківській області ведеться постійно

Ситуація з очисними спорудами в Харківській області дуже серйозна, і робота з її поліпшення ведеться постійно. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Роман Грива. За його словами, в минулому році на реконструкцію та будівництво систем водовідведення та очисних споруд в області було виділено з обласного бюджету та освоєно 11 млн. 409 тис. грн. В цьому році виділено 1,5 млн. грн. на очисні споруди м. Ізюм, a до 1 серпня будуть закінчені і введені в експлуатацію споруди в Барвінкове.

Також на контролі облдержадміністрації знаходиться робота з районами та містами Харківської області з питання розробки проектів для реконструкції очисних споруд.

«Основна причина, з якої в області складаються проблеми з очисними спорудами – це їх технічна зношеність. Вони будувалися ще за часів Радянського Союзу під зовсім інші потужності, і з того часу не модернізувалися. Модернізація, на жаль, почалася тільки в останні роки. І цей процес не можна зупиняти», – заявив Роман Грива.

Крім того, він виступив за створення обласної комісії, до складу якої увійшли б представники обласного управління екології, облСЕС, управління ЖКГ та ДАБКу, для того, щоб перевірити всі очисні споруди області. Начальник Головного управління підкреслив, що в даний час не має у розпорядженні чітких даних по кожній очисній споруді області, а така комісія дозволила б їх отримати.