Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У мовному питанні опозиція дуже часто використовує подвійні стандарти

У мовному питанні опозиція дуже часто використовує подвійні стандарти

Багато хто з лідерів об'єднаної опозиції вдається до подвійних стандартів, коли розмірковує про ухвалений Верховною Радою закон «Про основи державної мовної політики». Про це в ході ток-шоу «Шустер Live» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я досить давно знаю Арсенія Петровича Яценюка. Я з ним працював, коли він посідав різні пости в органах виконавчої влади та керував Верховною Радою. Може, на ньому союз з Юлією Тимошенко так позначився, але він ніколи таким не був. Кількість подвійних стандартів, які він сьогодні використовує в своїй промові, перевищує всі допустимі норми», – зазначив він.

Як приклади подвійних стандартів губернатор назвав ситуацію, коли людина, що критикує закон, сама голосувала за його включення до порядку денного, а також застосування російської мови в повсякденному житті тими політиками, які на людях виступають на підтримку української.

«Олег Тягнибок, який захищає українську мову, і в житті говорить українською. Але коли людина у повсякденному житті розмовляє російською мовою, а сьогодні з піною у рота захищає українську мову, намагаючись наступити на горло російській, – тій мові, якою вона, напевно, спілкується і в себе вдома – це подвійний стандарт», – підкреслив Михайло Добкін.