Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання держави – ​​виховати дітей-сиріт з розумом і любов'ю. Сергій Тігіпко

Завдання держави – ​​виховати дітей-сиріт з розумом і любов'ю. Сергій Тігіпко

Сьогодні під час робочого візиту віце-прем'єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко відвідав Харківське приватне дитяче містечко «Отрадне», що розташоване у лісопарковій зоні поблизу міста. У дитячому містечку проживають та виховуються діти-сироти та діти, які залишились без піклування батьків. Станом на 27 червня 2012 року в закладі перебуває 30 вихованців. Також приміщення одного з будинків передано дитячому будинку сімейного типу, який створений на базі прийомної сім‘ї Тетяни Старченко. «Мама Таня» виховує 2 власних та 8 прийомних дітей.

Віце-прем'єр-міністр оглянув заклад, вивчив умови, в яких живуть та виховуються діти, зустрівся з вихованцями сімейного дитячого будинку та вихователями закладу.

«Кожна дитина, яка залишилася сиротою, стає дитиною держави, дитиною України, і наша задача – виховати її з розумом і з любов'ю. Всі діти 3-4 років повинні бути усиновлені – маленька дитина через місяць забуває прийомні у неї батьки чи ні. Діти старше віком повинні виховуватися у сімейних формах виховання. Саме дитячі будинки сімейного типу, на відміну від звичайних інтернатів, дають дітям підготовку до майбутнього самостійного життя», – підкреслив Сергій Тігіпко.

Він повідомив, що сьогодні мама, яка займається вихованням прийомних дітей на професійній основі, отримує до 5,5 тис. грн., а також держава платить допомогу на дитину: до 6 років – 1850 грн., старше 6 років – 2228 грн.

Також віце-прем'єр-міністр та заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма вручили дітям нові іграшки та спортивне знаряддя.

Довідка. Засновниками Харківського приватного дитячого містечка «Отрадне» Харківської області є Харківський обласний благодійний фонд «Соціальна служба допомоги» і фізичні особи Наталя Андрієвська та Артем Кожевников. Містечко – це спеціалізований виховний заклад для проживання, утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у віці від 3 до 18 років. За необхідності вихованці можуть проживати у містечку до закінчення терміну навчання у ВНЗ I-IV рівня акредитації, діти шкільного віку відвідують Харківський ліцей № 107 або гімназію № 55.

Протягом останніх 4-х років до сімейних форм виховання вибуло 24 дитини. Заклад розрахований на утримання 50 дітей, станом на 27 червня 2012 року в закладі перебуває 30 вихованців. При влаштуванні дітей до закладу дотримуються вимоги щодо збереження родинних відносин між дітьми.

Теги