Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорога від Харкова до кордону з Полтавською областю відповідає сучасному європейському рівню

Дорога від Харкова до кордону з Полтавською областю відповідає сучасному європейському рівню

Про це сьогодні в ході огляду ділянки дороги Київ-Харків-Довжанський від сел. Комунар Харківського району до кордону з Полтавською областю повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, ремонт дороги вівся в рамках програми підготовки Харківської області до Євро-2012. Відремонтовано 66 км дорожнього полотна, встановлено 397 дорожніх знаків, встановлено 5 км бордюрного каменю і по всій довжині нанесена розмітка. Термін експлуатації дороги складе 7-8 років.

«Основне завдання, яке стояло перед нами – зробити сучасну дорогу європейського рівня. Це означає, що і за якістю, і по ширині вона повинна відповідати прийнятим у Європі стандартам, тому на окремих ділянках проїжджу частину було необхідно розширити. Місцями дорога була настільки вузькою, що її довелося збільшити на 0,5 – 5 метрів. Тепер ширина проїжджої частини скрізь складає 12 м», – підкреслив він.

Крім того, підрядники повністю упорядкували територію, прилеглу до дороги, та м. Валки, вивезли сміття, вирубали бур'яни і близько 35 км порослі. Уздовж дороги було встановлено чотири пункти відпочинку: два на в'їзді до Харкова і два на кордоні Харківського та Валківського районів.

Валентин Дулуб повідомив, що на ремонт дороги виділено 320 млн. грн., на виконані до цього моменту роботи вже освоєно 230 млн. грн. Також буде організовано освітлення і довстановлені колесовідбійники.

Теги