Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним з напрямків проекту «Розвиток села майбутнього через відродження скотарства» є будівництво Селекційно-генетичного центру

Одним з напрямків проекту «Розвиток села майбутнього через відродження скотарства» є будівництво Селекційно-генетичного центру

Проект «Розвиток села майбутнього через відродження скотарства» передбачає створення Селекційно-генетичного центру з трансплантації ембріонів високопродуктивних племінних корів голштинської породи з обсягами виробництва до 46 тис. ембріонів і до 1 млн. доз сперми в рік. Про це в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

«Для створення Селекційно-генетичного центру будуть імпортовані кращі корови і бики голштинської породи і побудовані 2 модулі для вирощування «ембріональних» телиць - по 2 тис. телиць в кожному модулі. Проект також включає будівництво молочної ферми з 4 корівниками на 750 дійних корів кожен і доїльного комплексу з проектною потужністю на 3 тис. дійних корів. Дійні корови ферми одночасно будуть використовуватися Селекційно-генетичним центром в якості донорів яйцеклітин для трансплантації ембріонів», - заявив Юрій Сапронов.

Він зазначив, що для забезпечення створюваного стада кормами на площі 9 тис. 100 га буде організовано вирощування кормових культур, а також побудований комбікормовий комплекс.

«З метою корінної ломки і зміни ситуації в Україні практики поставки молочної сировини без належного контролю, проект передбачає застосування в Україні ізраїльської системи контролю якості молока», - підкреслив заступник голови ХОДА.