Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські ВНЗ вживають заходів для прискореного прийняття документів

Харківські ВНЗ вживають заходів для прискореного прийняття документів

Про це розповів начальник ГУ науки та освіти ХОДА Роман Шаповал. «У педагогічному університеті запроваджена певна система роботи с абітурієнтами, - зазначив Роман Шаповал, - так, до того, як потрапити до приймальної комісії абітурієнт спочатку потрапляє до волонтерів, які проводять попередній огляд документів. Там абітурієнт оформляє заяву, ще раз може перевірити наявність у себе усіх необхідних документів. І якщо усі вимоги виконані, абітурієнт переходе до приймальної комісії». «Створюється так званий фільтр, завдяки якому приймальна комісія працює оперативніше, ніхто не нервується, і ми маємо змогу прийняти усіх, хто прийшов подати документи», - підкреслив голова приймальної комісії, ректор Харківського державного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди Іван Прокопенко.

Ректор Харківського національного економічного університету Володимир Пономаренко розповів про певну технологію прийому документів, завдяки якій протягом 10 хвилин будь-який абітурієнт може одночасно здати свої документи на 3 спеціальності.

Оперативність досягається тим, що абітурієнт в приймальній комісії нічого не пише - він просто звіряє свої паспортні дані і розписується. Реєстрація відбувається в мережі, і документи абітурієнта відразу надходять на кілька обраних ним спеціальностей.

Така система в Харківському національному економічному університеті практикується вже три роки. За словами ректора, на одну людину йде хвилина-дві.

«Ми фотографуємо абітурієнта, записуємо його паспортні дані, та інформація надходить по мережі всім секретарям приймальної комісії одночасно. І коли людина підходить до секретаря, називає своє прізвище, з бази даних відразу надходить інформація про всі його дані і залишається уточнити тільки нюанси», - зазначив Володимир Пономаренко.