Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році на реконструкцію об’єктів водовідведення планується виділити 121,486 млн. грн.

У 2012 році на реконструкцію об’єктів водовідведення планується виділити 121,486 млн. грн.

Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури разом з районними державними адміністраціями та виконавчими комітетами міст обласного значення було сформовано перелік об’єктів водовідведення, які пропонуються до фінансування у 2012 році по Харківській області. До переліку увійшло 7 об’єктів на суму 121,486 млн. грн. Про це повідомив в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління Роман Грива. За його словами, головним критерієм відбору була наявність затвердженої у відповідному порядку проектно-кошторисної документації та експертизи.

Також рішенням сесії Харківської облради було затверджено програму «Питна вода Харківської області» на 2012 – 2020 роки, якою передбачено будівництво та реконструкцію каналізаційних очисних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання, розробка схем оптимІзації роботи систем централізованого водовідведення, оснащення лабораторій контролю стічних вод сучасним контрольно-аналітичним обладнанням, розроблення та впровадження науково- дослідних і дослідно-конструкторських розробок із застосуванням новітніх матеріалів, технологій, обладнання та приладів.

Начальник Головного управління повідомив, що в 2011 році на реконструкцію та будівництво систем водовідведення було передбачено 11,409 млн. грн. з обласного Фонду охорони навколишнього природного середовища, за рахунок цих коштів було виконано реконструкцію ряду очисних споруд у різних районах області.

Теги