Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для Харківської області вкрай важлива реконструкція очисних споруд

Для Харківської області вкрай важлива реконструкція очисних споруд

«У нас є споруди, які не діють, і в підсумку стічні води без будь-якої очистки потрапляють у наші річки. Цього бути не повинно. Для того, щоб забезпечити охорону водних об'єктів, в першу чергу нам необхідно займатися відновленням тих очисних споруд, які на сьогоднішній день не працюють або працюють погано. Необхідно пам'ятати про те, що вода – це джерело життя, і її потрібно очищати і не допускати зараження», – заявив сьогодні в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Як було зазначено в ході засідання, у Харківській області налічується 119 каналізацій та 41 окрема каналізаційна мережа, через які за 2011 рік пропущено 219,7 млн. куб. м стічних вод. Через очисні споруди пропущено 216,5 млн. куб. м стічних вод або 98,5% від обсягу стоків, з них повну біологічну очистку пройшли 214 млн. куб. м або 97,4%. 37 каналізаційних очисних споруд знаходяться в незадовільному технічному стані, скидають недостатньо очищені стоки у поверхневі водойми, і потребують реконструкції.

Валентин Дулуб підкреслив, що реконструкція очисних споруд – вкрай актуальне і важливе для Харківської області питання. У 2010 – 2011 роках була проведена детальна інвентаризація всіх об'єктів очисних споруд по всіх районах і містах Харківської області та визначено ступінь їх зношеності. Нинішнє завдання – відновлювати роботу очисних споруд.

Теги