Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відроджений хокейний клуб «Динамо»

У Харкові відроджений хокейний клуб «Динамо»

У Харкові відроджений професійний хокейний клуб «Динамо». Він буде представляти Харківщину в Професійної хокейної лізі Україні в сезоні 2012/2013 рр. Почесним президентом ПХК «Динамо Харків» став голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, віце-президентом - Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Це дійсно велика подія. Через багато років у Харкові відродили хокейний клуб «Динамо». Мета професійного хокейного клубу «Динамо Харків» зразка 2012 року - гідно продовжити історію такої сильної команди, яка славилася своїми традиціями і перемогами», - зазначив сьогодні на прес-конференції спортивний менеджер клубу Олександр Гриншпун.

Він також підкреслив, що завдяки керівництву клубу для тренерів і гравців створені всі умови для підготовки до сезону та вирішення поставлених завдань. Завдання мінімум на наступний сезон - вихід у плей-офф чемпіонату України.

Як повідомив головний тренер команди Дмитро Якушев, склад укомплектований приблизно на 70%. Підбір гравців триває. Кістяк команди складуть українські гравці, зокрема ряд харківських вихованців, серед яких Євген Пастух, Андрій Лупандін, Василь Полоницький та інші. Також в команді гратиме ряд легіонерів, зокрема з Білорусі.

Дмитро Якушев також повідомив, що з 5 липня у команди розпочнеться передсезонний збір в м. Феодосія, який триватиме 20 днів. По поверненню до Харкова команда продовжить збір тренуваннями на льоду. Можливо, команда візьме участь в декількох передсезонних турнірах. Новий чемпіонат стартує в середині вересня.

Довідка. Історія хокейного клубу «Динамо Харків» почалася в липні 1979 року, коли заслужений тренер РРФСР В.М.Єгоров очолив молоду команду, засновану на базі молодіжного складу московського «Динамо». І вже в першому сезоні клуб, укомплектований лише 18-20-літніми хокеїстами, зміг посісти місце в середині турнірної таблиці в другій лізі класу «А» (західна зона). Далі «Динамо Харків» тільки набирав обертів. В результаті всього за дев'ять років клуб пройшов шлях від другої до вищої ліги чемпіонату СРСР, встановивши своєрідний рекорд серед радянських команд.