Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Паспортизація пляжів має бути завершена протягом тижня

Паспортизація пляжів має бути завершена протягом тижня

Сьогодні в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб дав головам райдержадміністрацій і мерам міст обласного значення доручення протягом тижня привести в порядок всі визначені місця масового відпочинку на воді і забезпечити безпеку людей. В цьому році в районах та містах області райдержадміністраціями визначено і планується відкрити 114 місць масового відпочинку громадян на водних об'єктах, з них у дитячих оздоровчих закладах – 16, на базах відпочинку – 37, а також 61 пляж загального користування.

Як повідомив перший заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв, на даний момент з 61 пляжу загального користування паспортизовані лише 15. «Вже почався другий місяць літа, а багато хто ще не завершили роботу по обладнанню та паспортизації пляжів», – підкреслив він.

Зокрема, у Близнюківському, Борівському, Дворічанському, Зачепилівському, Коломацькому, Чугуївському, Шевченківському районах та м. Люботин паспортизовано лише по 1 пляжу, в Первомайському, Печенізькому, Сахновщанському районах та м. Ізюм – по 2 пляжі, в Зміївському районі та м. Чугуїв – по 4 пляжі, в Вовчанському районі та м. Куп'янськ – по 6 пляжів і в Харкові – 7 пляжів. Не обладнано відповідно до існуючих вимог жодного пляжу загального користування у Великобурлуцькому, Нововодолазькому, Кегичівському районах.

Як зазначив Валентин Дулуб, на інших пляжах також купаються люди, але документи на місця відпочинку не оформлені і підготовка повністю не завершена. Перший заступник губернатора акцентував увагу на необхідності в найкоротші терміни завершити цю роботу «Для того, щоб привести пляжі в нормальний стан, паспортизувати їх і відкрити для масового відпочинку, не потрібно вкладати мільйони гривень», – додав він.

Теги