Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект «Село майбутнього» буде реалізовуватися під патронатом Президента України Віктора Януковича

Проект «Село майбутнього» буде реалізовуватися під патронатом Президента України Віктора Януковича

Як повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, в даний час готується постанова Кабінету міністрів України щодо проекту «Село майбутнього». За його словами, проект буде реалізовуватися під патронатом Президента України Віктора Януковича. «Мова йде про молочно-товарну ферму на території Харківської області, частково в Харківському, частково в Валківському районах, будівництво овочесховища і теплиць на закритому грунті. Думаю, що протягом найближчих 3-х тижнів постанову Кабміну буде ухвалено, і розпочнеться реалізація цього проекту», – підкреслив заступник губернатора.

Юрій Сапронов відзначив, що проект повністю затверджений, техніко-економічне обгрунтування складає 150 аркушів, а інвестор з Ізраїлю надав банківські гарантії на 140 млн. дол США. Роботи почнуться після ухвалення постанови – паралельно буде будуватися молочно-товарна ферма, інфраструктура і ембріональний центр репродукції, для якого будуть завезені ембріони з Ізраїлю.

«Мова йде про корів, які в Ізраїлі в середньому дають близько 13 тис. л молока на рік. Це знаменита голштинська порода, ембріони якої у світі розписані на 5 років вперед. Нам вдалося отримати дозвіл на ввезення певної кількості. Реалізація такого проекту в області молочного виробництва стане проривом, якого ще немає в Україні та СНД», – заявив Юрій Сапронов.

Теги