Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальна ініціатива Президента Україна пропонує найбільш прийнятні умови кредитування в порівнянні з іпотечною системою інших держав

Соціальна ініціатива Президента Україна пропонує найбільш прийнятні умови кредитування в порівнянні з іпотечною системою інших держав

Пільгове іпотечне кредитування – це соціальна ініціатива Президента України Віктора Януковича, яка пропонує найбільш прийнятні умови в порівнянні з системою іпотечного кредитування інших держав. Про це заявив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на оформлення кредитів за іпотекою надійшла 151 заявка. Сьогодні 13 об'єктів виставлені для пропозицій по всій Харківській області, більша частина – в Харкові. За оптимальних умов за цією схемою можна буде реалізувати тим людям, які захочуть придбати житло в кредит, 1211 квартир. Кредит береться на 15 років.

«У майбутніх учасників програми пільгового іпотечного кредитування є побоювання перед довгостроковими відносинами з державою, яка з часів СРСР неодноразово карала людей за довірливість. Потрібно ламати стереотипи, змінити свідомість людей і їх ставлення до своєї держави. Говорити з позиції абсолютної винятковості про те, що держава завжди права, що вона бездоганно поводиться у відносинах з власним народом, не доводиться. Були різні відносини і різні ситуації. Сьогодні відновлення довіри теж важка робота», – зазначив губернатор.

На його думку, для відновлення своєї довіри серед людей державі необхідно буде витримувати всі пункти договору, який буде укладений за іпотекою.

«Думаю, що і ставка за кредитом в розмірі 3%, і термін 15 років – це дуже прийнятні умови, які, з одного боку, дадуть можливість вирішити житлову проблему великої кількості сімей, а з іншого – реанімувати будівельну галузь, яка дуже важлива для нас. Адже ми всі пам'ятаємо, який поштовх отримали наші регіони, коли наша будівельна галузь була на плаву, скільки соціальних проектів вони фінансували окрім тих коштів, які інвестували в соціальну інфраструктуру відповідно до затверджених договорів. І сьогодні відродження цієї галузі це не просто справа честі для влади, це ще й великі соціальні можливості в плані розвитку наших територій», – додав Михайло Добкін.