Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На посади нових соціальних працівників відібрані найбільш підготовлені і здібні фахівці

На посади нових соціальних працівників відібрані найбільш підготовлені і здібні фахівці

У службові обов'язки нових соціальних працівників буде входити виявлення нужденних, пояснення людям, яку соціальну і державну допомогу вони можуть отримати згідно з чинним законодавством, виявлення сімей, де діти в силу складних життєвих обставин потенційно можуть залишитися позбавленими батьківського піклування, та попередження таких ситуацій. Про це в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це абсолютно інша філософія, інший стиль роботи. На колегії, коли ми це обговорювали, я запитав: який був конкурс на одне місце? Виявилося – три людини. І я дуже зрадів, що на таку роботу взяли набільш підготовлених і здібних. Тут потрібно знання психології, потрібно з дуже багатьох слів чітко вибрати ті, які максимально будуть характеризувати ситуацію, і допомогу направляти саме туди, де без неї може статися людська трагедія», – підкреслив губернатор.

За його словами, раніше робота велася за іншим принципом: допомога надавалася тим людям, які за нею зверталися. Тепер соціальні працівники повинні будуть самостійно знаходити сім'ї та людей, які не звернулися до держави по допомогу, без якої їм буде складно вижити, звертати увагу державних чиновників на проблемні ситуації, допомагати сім'ям і не давати дітям поповнити кількість сиріт.

«Я акцентував увагу голів райдержадміністрацій і мерів міст обласного значення на їх персональній відповідальності в роботі нових соціальних працівників. Як буде спочатку побудована система роботи – такий результат ми й отримаємо. Цілі найдобріші, і виконувати роботу абияк ми нікому не дозволимо», – заявив Михайло Добкін.