Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нова редакція Конституції України має стати легітимною, перш за все, в розумі і серцях громадян. Михайло Добкін

Нова редакція Конституції України має стати легітимною, перш за все, в розумі і серцях громадян. Михайло Добкін

«Конституція України 1996 року на момент її ухвалення була однією з найбільш передових і прогресивних в Європі. Вона, за великим рахунком, такою і залишається. Існує єдине «але», яке не дозволяє нам сказати, що Конституція досконала. Це «але» змушує нас сьогодні перебувати в стані підготовки нового документа. Конституція повинна бути трансформована в такий документ, який, будучи ухваленим абсолютно гласно і відкрито, стане легітимним, перш за все, в розумі і серцях громадян своєї країни. А ставши легітимним в сприйнятті суспільства, Конституція стане документом, який буде дотримуватися від першої до останньої статті», - підкреслив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, ті очікування, які були у людей в 1991 році, до 1996 року не збулися, і ностальгія за досить стабільним радянським минулим заважала мати такий парламент, який був би повністю орієнтований на економічні реалії і не приносив би в Основний закон популістських статей .

«Всі популістські статті, які внесені до Конституції, не працюють. Необхідно це міняти. Конституція повинна бути збалансованим документом, який не міститиме жодної порожньої статті. У нас обов'язково це вийде», - підкреслив Михайло Добкін.