Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нова редакція Конституції буде ще більш прогресивною, ніж поточна. Михайло Добкін

Нова редакція Конституції буде ще більш прогресивною, ніж поточна. Михайло Добкін

Сьогодні, напередодні Дня Конституції, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з представниками харківської юридичної школи. «Більшість присутніх тут брали безпосередню участь у розробці та ухваленні Конституції 1996 року, і всі без винятку сьогодні входять до Конституційної асамблеї і разом з Президентом України працюють над новою редакцією Конституції, яка, я впевнений, буде ще більш прогресивною, ніж поточна. 16 років з того моменту, як вона була ухвалена, пролетіли швидко, ніби це було вчора. Були різні суперечки: якою має бути Конституція, які права вона повинна закріпити і що вона буде нести: побудову абсолютно нової держави на підставі Конституції, або збереження того ладу, який був 70 років при Радянському Союзі. Час іде, але одне залишилося незмінним: бажання зробити максимально комфортний для більшості громадян документ, як і раніше, буде приводити до палких дебатів», – зазначив Михайло Добкін.

За його словами, багато європейських фахівців визнали ухвалену в 1996 році Конституцію політичним документом, який може служити зразком для інших держав.

Голова ХОДА також підкреслив, що особливістю Конституції 1996 року було те, що в ній було вперше сформовано таке поняття, як влада органів місцевого самоврядування. До цього жоден документ не розподіляв функції і не розмежовував владу між державними органами влади та органами місцевого самоврядування.

Відеоверсію зустрічі можна буде побачити в ефірі Харківського державного обласного телебачення 28 червня о 19:30 і 7 каналу 28 червня о 21:50.