Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

7 липня 2012 року на Харківщині відбудеться VII Регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана»

7 липня 2012 року на Харківщині відбудеться VII Регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана»

7 липня 2012 року у с. Сковородинівка Золочівського району на території музею Г.С. Сковороди відбудеться Регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана». Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Проводячи цей фестиваль, ми вирішуємо кілька завдань. Одне з них, звичайно, розвиток потенціалу творчих колективів Харківської області. З іншого боку, ми хочемо привернути увагу до музею імені Григорія Сковороди. Наша задача - створити якісний захід, щоб ця подія спричинила за собою розвиток всіх складових: туристичної галузі та інфраструктурних об'єктів, які знаходяться поряд з територією музею», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Як додала директор обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Тетяни Іщенко, на сьогоднішній день підготовка до фестивалю практично завершена: складено сценарій проведення свята, розподілені сценічні майданчики. Планується, що у заході будуть брати участь 35 колективів області. Також буде певна кількість майстрів народного декоративно-прикладної творчості.

«Прекрасно, що дотримується традиція цього фестивалю, який сам по собі дуже цікавий, яскравий і барвистий, і має можливість залучити велику кількість гостей», - зазначила Тетяна Іщенко.

Фестивальна програма розрахована на один день з 14.00 до 21.30. О 21.00 – пускання на воду віночків, хороводи навколо багаття на майданчику «Купальські хороводи» (галявина біля ставка) та святковий феєрверк «Купальська квітка».