Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині організована активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва житла

На Харківщині організована активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва житла

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Фурсов, Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва житла є соціальною ініціативою Президента України. Для її реалізації в Харківській області робиться все необхідне. Зокрема, розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна чітко визначено, хто є розпорядником і одержувачем коштів, що виділяються державою: управління містобудування та архітектури ХОДА та Державний фонд молодіжного житлового будівництва. Відповідно, юридичні відносини між цими установами закріплені договором між дирекцією цього фонду та губернатором Харківської області.  

«В рамках реалізації даної Програми на Харківщині розгорнута активна робота з роз'яснення умов кредитування для населення.Так, на сайті облдержадміністрації створено банер комунікативної площадки з посиланням на відповідний сервер. Ми постійно розміщуємо поточну інформацію про реалізацію програми. Там же і розміщений порядок участі громадян у програмі. Є всі телефони управління фонду, телефони банків, будівельних компаній, де знаходяться консультанти. Зателефонувавши до них, людина може отримати безкоштовну консультацію і навіть порівняти свої можливості відповідно до тієї програми, яка їм пропонується», - зазначив Юрій Фурсов.

Також він додав, що в області регулярно проводяться наради з керівниками районів, промислових підприємств з метою залучення до участі в програмі якомога більшої кількості людей.

Довідка. Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва житла - це соціальна ініціатива Президента Україна. Політична воля керівництва країни реалізована постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року №343, в якій затверджено порядок, нормований механізм відшкодування частини відсотків по кредитах, сформований перелік об'єктів, вимоги до громадян позичальників, цінові параметри квартир та їх нормативна площа.