Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Райони Харківської області будуть закуповувати дитячі майданчики, зупинкові павільйони і сміттєві баки у виправних установах регіону

Райони Харківської області будуть закуповувати дитячі майданчики, зупинкові павільйони і сміттєві баки у виправних установах регіону

В ході огляду виставки продукції, яка випускається виправними установами Харківської області, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що ці товари не гірше за якістю і набагато дешевше, ніж аналоги виробництва комерційних фірм. «Ось дитячі майданчики – сертифіковані, безпечні, на порядок дешевше дніпропетровських, санкт-петербурзьких та іншого виробництва. Можна не витрачати зайвих грошей, а встановлювати комплекси, вироблені у Харківській області. Також тут представлені доступні за ціною медичні ліжка, в тому числі – для реанімації, зупинкові павільйони і багато іншого», – підкреслив губернатор.

Він закликав керівників районів та міст Харківщини до співпраці з харківськими підприємствами пенітенціарної служби.

«У нашого району є зацікавленість у закупівлі сміттєвих контейнерів – я бачу тут прийнятну ціну, тут також представлені дитячі майданчики, які в рази дешевше, ніж імпортні і навіть вітчизняні аналоги. Найближчим часом ми зробимо замовлення на багатофункціональні дитячі комплекси», – зазначив під час брифінгу голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров.

Балаклійський район, за словами голови РДА Івана Столбового, готовий закупити каналізаційні люки, проблема з якими дуже істотна для підприємств ЖКГ, дитячі майданчики для сільських населених пунктів, зупиночні павільйони і різні елементи благоустрою.

Мер міста Первомайський Сергій Теплицький повідомив, що міська влада вже має позитивний досвід співпраці з установами пенітенціарної служби: «Ми вже протягом 5 років співпрацюємо з виправними колоніями. Ми купували садові лавки, урни, в минулому році обладнали сміттєвими баками 2 мікрорайони і зараз уклали договори, щоб обладнати ще 2 мікрорайони. Продукція якісна, чому їй не користуватися попитом? Крім того, у комерційних фірмах такий сміттєвий бак приблизно на 500 грн. дорожче, на ці гроші тут можна придбати 3 добрих металевих урни по 125 грн.»