Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області необхідно активізувати роботу з нарахування дотацій за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби

В області необхідно активізувати роботу з нарахування дотацій за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби

«У деяких районах до роботи по нарахуванню господарствам населення бюджетної дотації за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби поставилися формально, відсутній контроль з боку голів райдержадміністрацій, немає тісної співпраці з головами сільських рад, в цілому ряді випадків ними блокується процедура прийняття документів від господарств населення», – заявив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА віце-губернатор Юрій Сапронов.

Він нагадав, що Постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2012 року № 342 затверджено Порядок нарахування господарствам населення бюджетної дотації за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби:
- за молодняк віком 3-5 місяців – 250 гривень за одну голову;
- за молодняк віком 6-8 місяців – 500 гривень за одну голову;
- за молодняк віком 9-11 місяців – 750 гривень за одну голову.

«За оперативними даними в господарствах населення на сьогодні міститься молодняка ВРХ віком 3-11 місяців – 13,8 тис. голів. Станом на 25 червня ідентифікованого та зарегістірованого в установленому порядку – 3757 голів. Це та кількість, на яку необхідно вже нарахувати дотацію, фактично нараховано дотації на 300 голів на суму 104 тис. гривень. Це при тому, що в багатьох областях України мова йде вже на тисячі, а в деяких – на 5-6 тис. Тому голови райдержадміністрацій повинні взяти питання нарахувань дотацій господарствам населення під особистий контроль і особисту відповідальність за результати виконання постанови Кабінету Міністрів України», - підкреслив Юрій Сапронов.

Теги