Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період планується додатково залучити 16,5 млн. грн.

На підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період планується додатково залучити 16,5 млн. грн.

Всього з місцевого бюджету та за рахунок позабюджетних коштів на підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 р.р. згідно розроблених заходів передбачається залучити 16,5 млн. грн. Про це повідомив сьогодні під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Відновлення роботи недіючих опалювальних систем та ремонт покрівель є пріоритетним завданням та найболючішою проблемою галузі, що потребує активних дій у її вирішенні, зосередження фінансових та організаційних зусиль. Найбільш критична ситуація у Барвінківському, Близнюківському, Дворічанському, Сахновщинському районах, де недіючих опалювальних систем 50-70%», – підкреслив заступник голови ХОДА.

На його думку, потрібно активізувати пошук альтернативних джерел фінансування, залучення бюджетних та позабюджетних коштів, здійснити всі можливі заходи та залучити не менше 30% позабюджетних коштів від загальної суми витрат.

На сьогодні в будівлях закладів культури проведено 31 капітальний ремонт, 157 поточних ремонтів, відремонтовано 10 опалювальних систем, відновлено роботу 6 опалювальних систем. На підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період у 2012-2013 рр. вже залучено 5 млн. 187,0 тис. грн.

Теги