Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року на водних об’єктах області загинуло 18 осіб

З початку року на водних об’єктах області загинуло 18 осіб

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії Харківської ОДА начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв, з початку року на водних об’єктах області загинуло 18 осіб. У порівнянні з минулим роком кількість загиблих зменшилась на 38%. Основними причинами загибелі людей на воді стали: купання та ловля риби у стані алкогольного сп’яніння – 3 особи; порушення правил безпеки на воді – 15 осіб.

Також він зазначив, що в цьому році в районах та містах області планується відкрити 114 місць масового відпочинку на водних об’єктах.

«В цьому році в районах та містах області планується відкрити 114 місць масового відпочинку на водних об’єктах, з них у дитячих оздоровчих закладах 16, на базах відпочинку 36, а також 62 пляжі загального користування, на яких треба створити 114 сезонних рятувальних постів та підготувати для чергування 206 матросів-рятувальників. На цей час в області обладнано відповідно до існуючих вимог та паспортизовані 38 пляжів, з них у дитячих оздоровчих закладах – 14, на базах відпочинку – 13. Із 62 пляжів громадського користування паспортизовані тільки 11», – сказав Володимир Фатєєв.