Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заклади культури Харківської області готують до роботи в осінньо-зимовий період

Заклади культури Харківської області готують до роботи в осінньо-зимовий період

Програмою економічного і соціального розвитку Харківської області на 2012 рік по галузі «Культура» передбачено проведення капітальних ремонтів будівель закладів культури у 15 районах та 3 містах обласного значення на загальну суму 17 млн. 032,0 тис. грн. Про це повідомив сьогодні під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, передбачається здійснити 53 капітальних ремонтів, 287 поточних ремонтів, відремонтувати 55 опалювальних систем, відновити роботу 6 недіючих опалювальних систем, завезти 974,5 тони твердого палива (100% від потреби).

Додатково до Переліку об’єктів культури і заходів, що фінансуються у 2012 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій по Харківській області, надані пропозиції щодо проведення капітального ремонту будівлі Лозівського міського Палацу культури на суму 1 млн. грн.

Також надані пропозиції до Державної цільової економічної програми енергоефективності на суму 13 млн. 163,0 тис. грн. від 7 районів області – Балаклійського, Борівського, Зачепилівського, Краснокутського, Чугуївського, Харківського, Шевченківського.

За рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» планується фінансувати 2 заклади культури: Культурний Центр «Імідж» у м. Чугуїв – 1 млн. 950,0 тис. грн. та Краснокутський районний будинок культури – 3 млн. грн.

Довідка:
Кількість закладів культури у Харківській області – 1477 з них: 640 клубів, 759 бібліотек, 24 музеї, 54 школи естетичного виховання. Кількість опалювальних систем – 994.

Теги