Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області вживаються заходи для збільшення обсягів виробництва м’яса

У Харківській області вживаються заходи для збільшення обсягів виробництва м’яса

Як повідомила сьогодні в ході засідання колегії ХОДА в. о. начальника ГУ агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олена Кулик, за січень-травень 2012 року усіма категоріями господарств реалізовано на забій худоби та птиці (у живій вазі) – 44,6 тис. тонн, що на 15% менше рівня минулого року, в сільськогосподарських підприємствах скорочення обсягів виробництва м’яса становить – 45%. Проте, в області вживаються заходи для виправлення ситуації, що склалася.

«У травні поточного року була відновлена робота ТОВ «Курганський бройлер». За травень-червень посаджено добових курчат на вирощування - 1490,4 тис. голів, частина, а саме 78,9 тис. голів відправлено на забій, вироблено станом на 20 червня 240 тонн м’яса бройлерів. Завершується реконструкція комплексу по виробництву м’яса бройлерів в ТОВ «Просяне» Нововодолазького району. Посадку птиці планується розпочати у жовтні цього року. Також активно проводяться заключні етапи реконструкції репродуктору в с. Іванівка ПАТ «АК «Слобожанський». Підприємством отримано дозвіл Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України на завіз 5 тисяч племінних свиней м’ясних порід із Данії. Перша партія надійде вже в липні цього року», - сказала Олена Кулик.

Крім цього, додала вона, дозвіл ветеринарної служби на завіз племінного поголів’я із-за кордону також отримали ПП АФ «Світанок» Нововодолазького району – на 430 голів та СВК по виробництву яловичини Куп’янського району – на 240 голів. Також для поліпшення селекційних та продуктивних якостей свиней товарними господарствами закуплено в племінних підприємствах області та України понад 200 голів ремонтних свинок, в тому числі 74 голови у травні цього року.