Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області парк зернозбиральної техніки щорічно оновлюється на 300 млн. грн.

У Харківській області парк зернозбиральної техніки щорічно оновлюється на 300 млн. грн.

У Харківській області щорічно оновлюється парк зернозбиральної техніки на 300 млн. грн. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Завдання будь-якої влади – створити умови для успішного ведення бізнесу або будь-якої іншої діяльності. Якщо говорити про поповнення парку новою технікою, то найголовніше завдання влади – допомогти сільгосппідприємствам отримати доступні наскільки це можливо кредити. У цьому плані, відповідно до статистики та звітності, ми щорічно більш ніж на 300 млн. грн. поповнюємо парк техніки. Рекордним був 2011 рік – тоді на техніку було витрачено близько 500 млн. грн.», – зазначив губернатор.

У той же час, як підкреслив Михайло Добкін, є дуже важливий аспект: сучасні комбайни мають дуже велику продуктивність і здатні обробляти значну площу, це економить кошти, що дуже добре, але веде до зменшення кількості робочих місць.

«Тому добрі господарі сільгосппідприємств закуповують як нові іноземні комбайни, так і техніку вітчизняного виробника, тим самим забезпечуючи жителів сіл та селищ, які в іншому випадку залишаться без коштів до існування, робочими місцями», – підбив підсумок керівник області.