Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Серед 95 членів Конституційної асамблеї біля 20 представників Харківщини

Серед 95 членів Конституційної асамблеї біля 20 представників Харківщини

Серед 95 членів Конституційної асамблеї біля 20 представників Харківщини. В основному це викладачі і професори Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, а також ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка, голова Харківської облради Сергій Чернов і деякі інші. Про це повідомив в ході прес-конференції Президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної асамблеї Василь Тацій. «У науковців Харківщини є унікальна можливість, об’єднавши зусилля,внести свої серйозні пропозиції по оновленню нашого основного закону», – підкреслив він.

За словами Василя Тація, з 7 комісій Конституційної асамблеї 2 очолюють представники академії ім. Ярослава Мудрого – це завідуюча кафедрою державного будівництва та місцевого самоврядування Світлана Серьогіна і він сам. Решту 5 очолюють представники Академії правових наук України.

«Сьогодні ми поставили ряд завдань, пов'язаних з вдосконаленням роботи правоохоронної системи, завдання протягом найближчих днів напрацювати пропозиції щодо вдосконалення регламенту роботи Конституційної асамблеї, і третє – підготувати пропозиції щодо формування концепції Конституційної реформи в Україні. Це надзвичайно складні завдання, але ми до них готові, тому що ми весь час працюємо над цими проблемами», – заявив академік.

Він також повідомив, що в найближчі дні робоча група оформить свої пропозиції у вигляді певного документа з підготовки концепції Конституційної реформи. 

Теги