Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основне завдання Конституційної асамблеї – підготувати системні зміни до чинного законодавчого акту

Основне завдання Конституційної асамблеї – підготувати системні зміни до чинного законодавчого акту

«Сьогодні настав той час, коли треба перейти на більш високий рівень організації роботи по вдосконаленню нашого головного закону. Саме цьому була створена Конституційна асамблея, основне завдання котрої – підготувати системні зміни до діючого законодавчого акту», – зазначив сьогодні у ході прес-конференції Президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної Асамблеї Василь Тацій. На його думку, на даний момент мова не йде про те, щоб підготувати нову Конституцію, але про те, щоб доопрацювати недоліки і положення цього законодавчого акту, що вимагають подальшого удосконалення.

Василь Тацій зазначив, що у своєму виступі під час зустрічі із членами Конституційної асамблеї Президент звернув увагу на те, що він очікує від асамблеї пропозицій по системним змінам до Конституції.

«У виступі Президента прозвучала думка, що основне завдання асамблеї полягає в тому, щоб вивчити громадську думку і визначити погляд більшості людей на те, якою б вони хотіли бачити Конституцію після зміни. Якщо ми знайдемо ці правові формули, створимо ті системні зміни, які зрозумілі людям, які вони сприймають, підтримують і готові за них боротися – напевно, це буде великий успіх», – зазначив він.

Також Василь Тацій нагадав, що Конституційна асамблея – це дорадчий орган при Президентові України, пропозиції членів асамблеї будуть передані на суд Президента, а яке буде прийнято рішення – це його політична воля.