Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Конституція визначила напрямок розвитку України як незалежної, самостійної, демократичної держави

Конституція визначила напрямок розвитку України як незалежної, самостійної, демократичної держави

Про це розповів на прес-конференції Президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної Асамблеї Василь Тацій. Він впевнений – за 16 років Україна пройшла величезний шлях. Сьогодні вже фактично ухвалені всі базові конституційні закони, є система нормативно-правового забезпечення, створені фактично всі інституції. Це стосується органів правової охорони, системи судових органів і праці Уповноваженого зі справ людини.

«Саме ця структура є базою для того, щоб будувати і розвивати Україну як правову державу. Будівництво правової держави ми ставимо сьогодні як найбільш актуальне і над ним треба працювати всім разом», - відзначив він.
Також Василь Тацій підкреслив, що цілий ряд положень Конституції охороняється самою Конституцією. «Це стосується основних засад Конституційного ладу, прав, свобод людини і громадянина. Згідно Конституції, якщо вносити зміни в ці розділи, ми не маємо права зменшувати чи обмежувати права та свободи людини і громадянина. Збільшити, розширити права громадян – можливо. Зменшити, відібрати те, що вже надано головним законом держави,  – ні», - сказав доктор юридичних наук.