Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В господарствах Харківської області переважають сучасні високопродуктивні зернозбиральні комбайни

В господарствах Харківської області переважають сучасні високопродуктивні зернозбиральні комбайни

В даний час в господарствах області переважають сучасні високопродуктивні зернозбиральні комбайни. Питома вага «Нив» і «Єнісеїв» складає всього 29%. Про це сьогодні в ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Віталій Панов.

«Продовжує збільшуватися частка комбайнів європейських і американських виробників, яка вже досягла 28%. Як і раніше, зберігається високий попит на комбайни російського та російсько-українського виробництва - 41% у структурі парку. Тільки за останні два роки сільгосппідприємства області придбали 145 нових високопродуктивних комбайнів, у тому числі 52 комбайна в поточному році», - зазначив він.

За словами Віталія Панова, з 2472 комбайнів сільськогосподарських підприємств, які братимуть участь у збиранні врожаю, повністю готові до виходу в поле 2440 або 98,7%. Дизельним паливом забезпечено 94% зернозбиральної техніки.