Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Герої Великої Вітчизняної війни назавжди залишаться в пам'яті харків'ян

Герої Великої Вітчизняної війни назавжди залишаться в пам'яті харків'ян

Харківщина робить все можливе для ветеранів Великої Вітчизняної війни, зазначив у ході покладання квітів до Меморіалу Слави з нагоди 71-ї річниці з початку Великої Вітчизняної війни та Дня Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні заступник голови ХОДА Євген Савін. «Ми намагаємося приділяти максимальну увагу нашим ветеранам. Я не кажу тільки про медичне обслуговування, мова йде про додаткові виплати, пенсії та багато іншого. Сьогодні кожному голові районної державної адміністрації рекомендовано мати в радниках представника ветеранської організації. Ветерани війни, чорнобильці і афганці об'їжджають райони, спілкуються з місцевими ветеранами та дізнаються про проблеми, які їх турбують. У рішенні проблем беруть участь представники обласної та районних адміністрацій. Ми робимо все можливе для наших ветеранів. Ми постійно приділяємо їм увагу, хоча хотілося б зробити ще більше, відразу вирішити всі їх проблеми», – підкреслив заступник губернатора.

Євген Савін висловив упевненість, що пам'ять про трагедію війни і подвиг народу збережеться в серцях людей надовго. Щороку ветерани та учасники війни зустрічаються з дітьми та молоддю, а в День Перемоги всі покоління харків'ян приходять до військових меморіалів з квітами, щоб віддати данину поваги тим, кому вони зобов'язані свободою своєї батьківщини.

«9 травня після офіційних заходів цілий день на Меморіал Слави йде нескінченний потік людей. Вони разом з дітьми приходять вшанувати пам'ять загиблих, і ця традиція передається з покоління в покоління. Герої завжди залишаться в пам'яті молоді», – заявив заступник глави області.

Теги