Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основне завдання сьогодні – захистити соціально нужденних людей від обвалу цін, в першу чергу на харчові продукти

Основне завдання сьогодні – захистити соціально нужденних людей від обвалу цін, в першу чергу на харчові продукти

«Основне завдання сьогодні – захистити соціально нужденних людей від обвалу цін, в першу чергу на харчові продукти. Необхідно порівняти розмір мінімальної пенсії та зарплати зі споживчим кошиком, щоб зрозуміти, чи здатна сьогодні людина, заплативши за комунальні послуги, прохарчуватися», - зазначив сьогодні під час засідання тристоронньої соціально-економічної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, якщо чиновник не знає, скільки коштує молоко, хліб, овочі, він не спроможний говорити про споживчі ціни. «Як пропозиція - один раз на тиждень оприлюднювати ціни на основні види продуктів, щоб зрозуміти, чи з реальною ціновою проблемою бореться ХОДА, чи це якісь віртуальні ціни, чи співзвучні ці ціни з цінами на ринках», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що при розробці різних стратегій, в тому числі і цінової політики, потрібно враховувати тенденції на світових ринках.

«При обговоренні цін на споживчому ринку потрібно розуміти, що обсяг природних копалин не стає більшим, а споживання природніх ресурсів не стає меншим. В тому числі і нафту буде добувати щораз важче, а це означає, що буде рости ціна на неї та відповідно на бензин, що буде впливати на ціни продуктів рослинництва та тваринництва. Тому це повинно бути враховано при розробці соціальних пакетів, до яких належить мінімальна пенсія та мінімальна зарплата», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги