Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Програма здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла пропонує найкращі умови для людей

Програма здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла пропонує найкращі умови для людей

Про це під час наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла та з метою надання допомоги щодо забезпечення працівників промислових підприємств житлом сказав перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Я вважаю, що кращих умов, коли людина оплачує тільки 3% річних, а решту 13% оплачує держава, не придумаєш. Будь-яка математика зводиться до того, що дана програма пропонує найкращі умови, які можна на сьогоднішній день запропонувати. Ніхто ні в світі, ні в Європі таких умов для будівництва житла не запропонував, крім нашого уряду», - зазначив Валентин Дулуб.

При цьому, додав він, цього року на реалізацію даної програми в державному бюджеті передбачено 1 млрд. грн. На сьогоднішній день Міністерством регіонального розвитку, враховуючи кількість бажаючих брати участь в цій програмі, на наступний рік вже заплановано - 2 млрд. грн.

«З таким же темпом ця програма буде розвиватися і далі. Тому що вона найбільш вдала і для людей, і для забудовників, і в цілому для країни», - сказав перший заступник глави області.