Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В перший тиждень роботи на «Гарячу лінію для підприємців» надійшло 7 звернень

В перший тиждень роботи на «Гарячу лінію для підприємців» надійшло 7 звернень

В рамках системної роботи з підтримки підприємництва 12 червня 2012 року в Харківській області розпочала роботу «Гаряча лінія для підприємців», започаткована Департаментом економіки та міжнародних відносин спільно з Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва. Поставити свої запитання можна у робочий час з 9.00 до 13.00 та з 14.00 до 18.00 за телефоном 0 800 50 31 91. За період з 12.06.2012 по 15.06.2012 на „гарячу лінію” надійшло 7 звернень з таких питань: - нарахування та сплата Єдиного соціального внеску суб’єктами підприємницької діяльності до Пенсійного фонду України; - порядок реєстрації підприємства з іноземними інвестиціями; - надання пільг для підприємства з іноземними інвестиціями; - правомочність проведення перевірки суб’єкта підприємницької діяльності Державною податковою інспекцією згідно з актом перевірки; - відмова суб’єкту підприємницької діяльності у реєстрації платника ПДВ на основі реєстраційної заяви; - роз’яснення надання необхідних документів для реєстрації електронних ключів для подання звітності до Державної податкової інспекції.

Також надійшла скарга відносно неправомірного ведення ігрового бізнесу в Україні та Харківській області зокрема.

Оператори «Гарячої лінії» дали відповідь на всі питання в установлений строк. Підприємці залишились задоволені.

Подробиці роботи «Гарячої лінії» можна дізнатися на сайті http://kharkiv.biz.ua/

Довідка. Проблеми ведення підприємницької діяльності завжди викликають багато питань. Для того щоб допомогти підприємцям Харківської області Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва ініціював проект «Гаряча лінія для підприємців». Особливість даної лінії полягає в тому, що вона об'єднує в собі риси класичної «гарячої лінії» та інтерактивного майданчику для отримання зворотного зв'язку між підприємцями та представниками органів влади за електронною поштою.

За телефоном гарячої лінії підприємці мають змогу отримати відповіді на питання в сфері підтримки та розвитку підприємництва, усунення адміністративних бар'єрів з боку контролюючих органів, взаємодії влади та бізнесу, залишати скарги щодо діяльності посадових осіб. Також в рамках проекту надаються оперативні правові консультації з ведення підприємницької діяльності та безпосередня консультація підприємців у проведенні перевірок контролюючими органами. Крім того, провадиться робота у довідковому режимі із перенаправленням дзвінків до профільних організацій та робота зі скаргами на діяльність правоохоронних, контролюючих органів та посадових осіб.