Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський театр опери та балету передано у державну власність

Харківський театр опери та балету передано у державну власність

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, Кабінет Міністрів України схвалив проект розпорядження «Про погодження передачі цілісного майнового комплексу Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка у державну власність». Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 18 червня 2012 року.

«14 червня, Микола Янович Азаров побував в оперному театрі, де відбулася церемонія поздоровлення лікарів з усієї Харківської області, і там же відбулася розмова про те, що в ряді Міністерств гальмують папери з приводу передачі на державний бюджет національного оперного театру. Це коштує обласному бюджету понад 30 млн. грн. на рік. Ці гроші можна було б спрямувати на розвиток комунальних об'єктів, що залишилися в обласній власності театру. Але, ми змушені поки ці гроші спрямовувати на утримання вже державної структури. Микола Янович сказав, що вивчить питання і розбереться. Сьогодні було прийнято рішення про передачу оперного театру в державну власність. Зараз вирішується, коли це станеться: або з нового року, або ж буде переглянуто фінансування і вже з цього року театр почне фінансуватися з держбюджету», - сказав Михайло Добкін.

Довідка. Харківська опера - один з найстаріших вітчизняних музичних театрів, який вніс вагомий вклад у розвиток балетного мистецтва, має унікальну історію, високий творчий потенціал і достойно представляє Україну на престижних світових оперних і балетних сценах.

Згідно з Указом Президента України від 23 лютого 2010 року Харківському національному академічному театру опери та балету імені М.В. Лисенка надано статус національного.

Прийняття розпорядження забезпечить подальший розвиток творчого потенціалу і збереження цієї установи культури як вагомого центру оперного та балетного мистецтва Слобожанщини.