Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головний підсумок Євро-2012 – визнання України як європейської держави, а Харкова – як одного з найкращих міст Європи. Михайло Добкін

Головний підсумок Євро-2012 – визнання України як європейської держави, а Харкова – як одного з найкращих міст Європи. Михайло Добкін

Головний підсумок Чемпіонату Європи з футболу 2012 року – це визнання світовою громадськістю України як європейської держави, а Харкова – як одного з найкращих міст Європи. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні в ході брифінгу. «Ми багато говоримо про прагнення до Європейського союзу, про те, що потрібно інтегруватися в Європу. Насправді, Європу необхідно будувати тут. І коли до нас приїжджає велика кількість людей, що живуть в благополучних країнах, – голландців, німців, поляків, – і вони бачать абсолютно звичні їм умови, зрозумілу їм архітектуру міста, європейський менталітет жителів – вони відчувають себе в Європі. Абсолютно немає необхідності говорити, що ми не є частиною європейського простору. Після Євро-2012 ми продовжуємо залишатися частиною Європи географічно, і ментально можемо на 100% відчувати себе європейцями», – підкреслив він.

Харківський губернатор зазначив, що в ході Євро-2012 іноземні вболівальники відкрили для себе абсолютно іншу країну. Зокрема, у третій ігровий день чемпіонату в Харкові, коли відбувся матч між збірними Нідерландів та Португалії, голландські вболівальники вигукували слова подяки харків'янам.

«У них в руках були транспаранти, що прославляють наш рідний Харків, і емоції, незважаючи на третю поразку, тепер вже від португальців, не були зіпсовані перебуванням у нашому місті і спілкуванням з людьми», – заявив Михайло Добкін.