Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському обласному центрі служби крові відкрито модернізовану залу для заготівлі крові та її компонентів (доповнено)

У Харківському обласному центрі служби крові відкрито модернізовану залу для заготівлі крові та її компонентів (доповнено)

До Дня донора на Харківщині у обласному центрі служби крові відкрито модернізовану залу для заготівлі крові та її компонентів, а також сучасні приміщення для переробки крові. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Сьогодні я побував в залі, яка набула зовсім іншого, європейського вигляду, а також оглянув нове обладнання. Тут постійно відбуваються перетворення в кращу сторону. Радує, що ці поліпшення відбуваються не тільки за рахунок державного та обласного бюджетів, а й сам колектив вносить свою лепту. Через 2-3 роки ми повністю змінимо вид цієї установи», – підкреслив губернатор.

У залі для заготівлі крові та її компонентів загальною площею 440 кв.м. проведено роботи з утеплення даху, встановлено металопластикові вікна, оновлено систему опалення, проведено заміну електричних мереж, водопостачання, водовідведення, старі дерев'яні перегородки замінено на металопластикові та алюмінієві.

У приміщенні встановлені кондиціонери, телевізори, аеролайфи для знезараження повітря, автоматизовані робочі місця працівників. Крім того, закуплені нові меблі, ваги-помішувачі, холодильник для зберігання препаратів, електрокардіограф, дефібрилятор, апарат для дачі кисню.

Загалом на проведення капітального ремонту цих приміщень з обласного бюджету використано 758,1 тис. грн. Медичного устаткування закуплено на загальну суму 160 тис. грн., нових меблів на загальну суму 96,5 тис. грн.