Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Микола Азаров ознайомився з роботою ДП «ФЕД» та технопарку «Слобожанщина» (доповнено)

Микола Азаров ознайомився з роботою ДП «ФЕД» та технопарку «Слобожанщина» (доповнено)

Сьогодні в рамках робочого візиту до Харківщини Прем’єр-міністр України Микола Азаров оглянув промислові потужності ДП «ФЕД», а також ознайомився з роботою технопарку «Слобожанщина». «Я знаю про роботу цього підприємства і давно хотів його відвідати, оскільки воно є одним з передових – а може, найбільш передовим – в області виготовлення агрегатів. Дуже приємно, що це машинобудівне підприємство не просто подолало кризу, але вийшло з неї сильнішим і більш технологічно розвиненим. Ті зразки продукції, які тут розробляють і виготовляють, знаходяться на світовому рівні, а в чомусь і перевищують його», – зазначив Прем'єр-міністр.

Довідка. Державне підприємство «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» працює з 1927 року і є провідним в Україні і СНД з виробництва, ремонту і сервісного обслуговування продукції авіаційно-технічного призначення. Продукція, яка виробляється на заводі, використовується практично на усіх типах літаків та гелікоптерів оборонного та громадянського призначення, експлуатується більш ніж в 60 країнах світу.

На підприємстві виробляються інтегральні гідроприводи, гідро- і паливно-регулююча апаратура; електропровідні насосні станції, гідронасоси, гідромотори та інші вироби авіаційно-технічного призначення, вироби для залізничного транспорту.

За 4 місяці 2012 року підприємство виробило товарної продукції на 161043,3 тис. грн, що складає 102% до аналогічного періоду 2011 року. Собівартість продукції складає 108509,7 тис.грн., рентабельність - 56,2%. Середньомісячна заробітна платня на 1 працівника складає 4042,3 грн., заборгованості з платежів до бюджетів усіх рівнів, позабюджетних цільових фондів, до Пенсійного фонду, за енергоносії та з виплати заробітної плати немає.

Теги