Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ведеться відбір кандидатів для формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

У Харківській області ведеться відбір кандидатів для формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

Ініціатива формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» виходить від Адміністрації Президента. Створено робочу групу на чолі з керівником Адміністрації Сергієм Льовочкіним, яка займається відбором кандидатів. Претенденти пройдуть навчання на базі Національної академії державного управління при Президентові України. Про це повідомив сьогодні в ході наради заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Питанням кадрового резерву зараз надається велике значення. З часу здобуття Україною незалежності цей процес носив рваний характер, у зв'язку з чим ми маємо великі кадрові прогалини. Щоб заповнити ці прогалини, необхідно сформувати якісний кадровий резерв», – підкреслив він.

Прийом документів від бажаючих взяти участь в конкурсі на формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» триває до 25 червня. До участі в конкурсі допускаються громадяни України, які на день подання документів не досягли сорока років, вільно володіють державною мовою і однією з мов Європейського Союзу, відповідають встановленим законом вимогам для вступу на державну службу і ще ряду умов.

Як зазначив у ході засідання директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Вадим Ландсман, тестування претендентів відбудеться в інституті по завершенні прийому документів.

«В країні відбуваються реформи, зокрема, у кадровій сфері. Формується президентський резерв за 5 років в кількості 500 осіб. Це один термін президентського резерву. Щороку президентський резерв набирається в складі 100 осіб. І в тій сотні, яка в підсумку переможе, в кількісному відношенні наша область повинна бути представлена ​​добре, а в якісному – прекрасно», – підкреслив він.