Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився Центр утримання бездомних тварин

У Харкові відкрився Центр утримання бездомних тварин

Сьогодні в Харкові відкрито Центр утримання бездомних тварин. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький. «Цей центр – яскравий приклад державного партнерства з органами місцевого самоврядування. Ще в грудні місяці було ухвалено рішення – постанова Кабінету Міністрів про те, щоб дати можливість місцевому самоврядуванню впроваджувати гроші екологічного фонду в такі прекрасні проекти, як захист тварин. Результат не змусив себе довго чекати. Минуло 5 місяців, і ми бачимо прекрасний центр, який дозволить усім скептикам зрозуміти, наскільки дії влади гуманні. Харківська область є прикладом для всіх інших областей України в тому, як треба поступати з коштами, які надходять в екологічні фонди», – сказав Едуард Ставицький.

Центр був побудований менш ніж за рік, його територія займає 1,7 га. Будівництво центру обійшлося в 15 млн. грн. У головному корпусі центру розміщуються ветеринарна клініка з двома відділеннями і стаціонаром для бездомних тварин і тварин, які належать харків'янам; приміщення для обслуговуючого і адміністративного персоналу; притулок для кішок на 50 місць; службові та підсобні приміщення. Сам притулок для бездомних собак складається з круглого павільйону на 100 місць та майданчиків для вигулу та дресирування собак. Круглий павільйон з вольєрами призначений для утримання перспективних собак, які пройшли карантин і можуть бути передані бажаючим взяти собі домашнього улюбленця.

Раніше відловлені бездомні собаки утримувалися в придбаному в 2010 році збірному вольєрі з 30 секцій, розрахованому на одночасне утримання 100 собак. Тепер тварин будуть перетримувати протягом семи днів в нових вольєрах карантинної площадки. Вона розрахована на 500 собак. Після проходження карантину перспективних тварин будуть переводити в притулок. Зараз в центрі перебувають 100 собак і 20 кішок.

Крім вилову бездомних тварин, у центрі надаватимуть й інші послуги: приймати у городян відмовних домашніх тварин і їх потомство, конфіскованих за рішенням суду домашніх тварин, підшукувати їм господарів.

Надалі даний Центр утримання бездомних тварин може стати стандартом для будівництва по всій Україні. Також незабаром по місту Харкову будуть встановлені банери з інформацією та фотографіями центру.