Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Колишні військовослужбовці Харківщини отримали нові спеціальності завдяки програмі НАТО «Партнерство заради миру»

Колишні військовослужбовці Харківщини отримали нові спеціальності завдяки програмі НАТО «Партнерство заради миру»

Сьогодні у Національному технічному університеті "ХПІ" відбулася урочиста церемонія випуску дев'ятого етапу професійного навчання колишніх військовослужбовців, що фінансується Трастовим фондом програми НАТО «Партнерство заради миру». Участь у церемонії взяли Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс, ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський, проректор Хмельницького національного університету Михайло Войнаренко. 60 випускників отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка та сертифікати НАТО за спеціальностями: «Менеджмент підприємницької діяльності», «Комп’ютерні мережі та системи», «Маркетинг на ринку товарів та послуг». Набуті знання і навички за новими цивільними спеціальностями мають допомогти їм із подальшим працевлаштуванням.

Звертаючись до випускників, пан Волтерс сказав: «За той час, що Нідерланди беруть участь в цій програмі, більше 4 тисяч військовослужбовців пройшли перепідготовку. Успіх програми - високий відсоток працевлаштованих в цивільному секторі економіки. Так, в 2011 році 76% випускників вже протягом 6 місяців після закінчення курсів, знайшли роботу. Можливо ви зіткнетеся з невдачами на цьому шляху, але будьте винахідливими, гнучкими, адаптивними. Адже військових вчать бути креативними, здатними працювати в умовах стресу. Зараз все залежить від вас - чи зумієте ви розпорядиться отриманими знаннями, продемонструвати світові свою цінність».
Наступний – десятий етап навчання розпочнеться вже з 1 липня 2012 року.
Довідка:
Трастовий фонд був започаткований в 2006 року (країною-лідером виступили Нідерланди) з метою фінансування діяльності Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації Хмельницького національного університету в сфері професійного навчання військовослужбовців, звільнених в запас або відставку. З 2009 року програма НАТО «Партнерство заради миру» розширила свою діяльність на Харківський регіон. За ці роки освоїли нові спеціальності та отримали допомогу в працевлаштуванні понад 450 колишніх військовослужбовців Харківщини.