Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін взяв участь в онлайн-проекті обласної бібліотеки для дітей «VIP – персона без краватки»

Євген Савін взяв участь в онлайн-проекті обласної бібліотеки для дітей «VIP – персона без краватки»

В Харківській обласній бібліотеці для дітей відбулася автограф-сесія з заступником голови обласної державної адміністрації Євгеном Савіним «VIP – персона без краватки». В ході зустрічі питання заступнику губернатора могли задати як безпосередні гості бібліотеки, так і читачі різного віку з Чугуївського, Зміївського, Зачепилівського і Дергачівського районів з допомогою скайп-зв'язку. «Ми сьогодні тестуємо цей чудовий проект, який дає можливість з центру нашої області, м. Харків, спілкуватися з бібліотеками всіх районів. У бібліотеці, що добре працює, де трудяться люди, які люблять свою справу, завжди є читачі, де б вона не знаходилась і який би книжковий фонд у неї не був. Комп'ютеризація бібліотек – це хай не самий новий крок у сфері науково-технічного прогресу, але величезний стрибок у розвитку бібліотечної справи», – зазначив Євген Савін.

Відповідаючи на запитання присутніх і читачів районних бібліотек, заступник губернатора розповів, що надає перевагу паперовим книгам, з улюблених книг свого дитинства назвав «Російські народні казки» і зазначив, що для нього значущою протягом 20 років залишається книга американського автора Лі Якокки, який був президентом компанії Ford та головою правління корпорації Chrysler.

Євген Савін підкреслив, що має намір зробити все можливе, щоб підвищити матеріально-технічний рівень в першу чергу сільських бібліотек. За його словами, оснащення бібліотек комп'ютерами та підключення до мережі Інтернет дасть можливість районам спілкуватися між собою.

«Я думаю, що ви будете проводити конференції і ділитися досвідом. Живе спілкування не завжди доступне, але можливість збиратися, обговорювати, що виходить, а що не виходить і як застосувати чужі напрацювання у себе повинна бути використана в повній мірі. Можна запрошувати на такі зустрічі цікавих людей – письменників, акторів, спортсменів, зустріч з якими буде цікава читачам. Завдання цього проекту – привернути людей до бібліотеки і дати можливість поспілкуватися з нашими неординарними, неабиякими земляками. Ми будемо його підтримувати», – підвів підсумок заступник голови ХОДА.

Пряма трансляція заходу велася на сайті  http://culture.kharkov.ua. У зустрічі також взяли участь голова сенату, професор Міжнародної Балтійської Академії Станіслав Бука (Латвія, м. Рига) і латвійські волонтери, які приїхали до Харкова на період Євро-2012.

Теги