Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для новоствореного дитячого будинку сімейного типу виділено окремий будинок в дитячому містечку «Отрадне»

Для новоствореного дитячого будинку сімейного типу виділено окремий будинок в дитячому містечку «Отрадне»

8 червня у Харківському приватному дитячому містечку «Отрадне» відбулося урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної родини мешканки Чугуївського району Тетяни Старченко. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та президент Нідерландського благодійного фонду «Дихання» Ніко де Борст. Як повідомив Ігор Шурма, новоствореному дитячому будинку сімейного типу Харківським благодійним фондом «Соціальна служба допомоги» передано в користування окремий будинок на території приватного дитячого містечка «Отрадне», яке розташоване в лісопарковій зоні Харкова.

За інформацією Ігоря Шурми, раніше у прийомній родині Тетяни Старченко виховувалися 4 дитини: 2 рідні та 2 прийомні. За бажанням матері на базі прийомної родини створено дитячий будинок сімейного типу, до якого влаштовано ще 6 дітей.

Довідка. Харківське приватне дитяче містечко «Отрадне» Харківської області відповідно до законодавства України є правонаступником Харківського приватного навчально-виховного комплексу «Карітас-Харків» Харківської області. Містечко - це спеціалізований виховний заклад для проживання, утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у віці від 3 до 18 років. За необхідності, у разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-ІV рівня акредитації, особи із числа дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, можуть проживати до закінчення терміну навчання у ВНЗ.

Станом на 5 червня 2012 року на обліку служб у справах дітей місцевих органів влади перебуває 4844 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 3028 дітей (62,5%) виховуються під опікою, піклуванням фізичних осіб; 904 дитини (18,6%) виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях. На даний час в області утворено і працює 56 дитячих будинків сімейного типу та 317 прийомних сімей. Протягом 2012 року в області утворено 16 прийомних сімей та дитячий будинок сімейного типу. Упродовж січня-травня 2012 року до зазначених сімейних форм виховання передано 70 дітей.

Теги