Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українці і росіяни – як два крила одного птаха. Михайло Добкін

Українці і росіяни – як два крила одного птаха. Михайло Добкін

Сьогодні в Генеральному консульстві Російської Федерації в Харкові відбувся урочистий прийом з нагоди Дня Росії. В урочистостях взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, голова Сумської обласної ради Геннадій Михайленко, заступник голови Дніпропетровської облради Дмитро Безуглий та інші.

Відкриваючи вечір, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов зазначив: «Відносини між нашими країнами завжди були добросусідськими. Останні роки показують стійкий перспективний ріст, торговий оборот досяг більш ніж 50 млрл. дол США і Україна посіла 4-е місце по числу партнерських зв'язків з Росією. Наші країни і наші народи завжди були братніми, і завдання Генерального консульства полягає в тому, щоб розвивати ці відносини, покращувати добробут наших народів, спрощувати перехід кордону і допомагати виробникам обмінюватися інформацією та технологіями».

У свою чергу, Михайло Добкін привітав усіх громадян Росії з їх національним святом, побажав Російської Федерації процвітання та авторитету на міжнародній арені, а також висловив сподівання, що відносини між двома країнами ще більше зміцняться.

«Я мав честь народитися в місті Харкові, який президентами України та Російської Федерації визнаний містом україно-російської дружби, сполучним мостом між двома країнами. Не географічна близькість, не те, що ми багато років жили в межах однієї держави є запорукою міцної дружби і успіху взаємин. Я думаю, наші народи навіть не братські, а родинні, і походять від тих одних предків, які тільки з їм відомих причин розділилися на росіян і українців. Ми – два крила одного птаха, і прибери хоч одне крило – і птах вже не полетить», – заявив губернатор.

Він також підкреслив, що найкраще характеризує ставлення українців до своїх найближчих сусідів величезна кількість людей, які прийшли привітати росіян з їх національним святом.

В ході урочистостей Михайло Добкін вручив Генеральному консулу Російської Федерації в Харкові пам'ятну сувенірну таріль із зображеннями найвідоміших архітектурних об'єктів нашого міста.

Також Сергій Семенов вручив губернатору Харківщини Подячний лист з висловленням вдячності за допомогу, надану Генеральному консульству.

Теги