Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Введена в дію електропідстанція «Павлівська»

Введена в дію електропідстанція «Павлівська»

Сьогодні введена в лад електропідстанція 110/10/6 кВт «Павлівська», яка забезпечить енергопостачання району Павлове поле, вул. Клочківської та центру Харкова, зокрема – фан-зони на пл. Свободи. В урочистій церемонії пуску взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик і глава наглядової ради АК «Харківобленерго» Олександр Позняков.

«Ми з вами сьогодні присутні при дуже важливій події – запущена остання із запланованих підстанцій, реконструкція яких велася в рамках підготовки до Євро-2012. Це дозволить не тільки вирішити всі питання електропостачання Харкова під час проведення матчів Чемпіонату Європи, а й забезпечувати енергетичну безпеку нашого міста протягом найближчих 10-15 років. Фактично підстанція була не реконструйована, а побудована нова – був виконаний величезний обсяг робіт. Будівельникам і проектувальникам вдалося зробити те, чого не робилося в місті десятки років. Те, що АК «Харківобленерго» за останні 7 років наростила 18% потужності з моменту створення всієї енергосистеми регіону – це величезне досягнення, яким може похвалитися далеко не кожна енергокомпанія України», – підкреслив Валентин Дулуб.

Частина електричних мереж компанії в даний час практично вичерпала ресурс як трансформаторних потужностей, так і площ для підключення нових споживачів. Підстанція «Павлівська» – єдиний енергооб'єкт в цьому районі Харкова, розміщення і компонування якого дозволяли провести реконструкцію, зокрема, підстанція «Павлове поле» не підлягає реконструкції в зв'язку із стисненими умовами розміщення.

У ході ремонтних робіт були замінені трансформатори, кабельні мережі, релейний захист і телемеханіка. Вартість робіт склала 90,7 млн. грн. Реконструкція збільшила потужність підстанції до 50 МВА, що дозволило зменшити навантаження на інші підстанції.