Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Автопробіг «Шляхами перемог» пройшов місцями бойової слави Харківщини

Автопробіг «Шляхами перемог» пройшов місцями бойової слави Харківщини

Сьогодні учасники автопробігу «Шляхами перемог» приїхали до Харкова. Як повідомив в ході прес-конференції керівник автопробігу Роман Насєдкін, автопробіг стартував 5 травня в Мурманську і на даний момент проїхав вже більш ніж 30 містами Росії, Білорусі та Україні. «Наш автопробіг проходить в рамках проекту Федерального агентства у справах молоді «Наша спільна перемога». Це проект, спрямований на боротьбу з фальсифікацією історії, на її збереження. Цього року наш автопробіг стартував в Мурманську 5 травня і закінчиться в Новоросійську у Чорного моря 22 червня. Ми приїжджаємо в міста, де зустрічаємося з ветеранами, беремо у них інтерв'ю, формуємо молодіжні штаби і підключаємо молодих людей до нашого проекту, щоб вони теж брали інтерв'ю у ветеранів і увічнювали таким чином правду про війну», - зазначив він.

У Харкові учасники автопробігу поспілкувалися з молоддю і ветеранами, а також поклали квіти до Меморіалу Слави. За словами Романа Насєдкіна, в області планується створити кілька штабів, в рамках яких молоді харків'яни та мешканці сільських районів будуть брати інтерв'ю у ветеранів.

«Основне завдання нашого автопробігу - це зйомки роликів, увічнення історії, але також у складі автопробігу є і творчий колектив, і бізнес-тренери. У містах, де ми зупиняємося, проходять концерти, зустрічі з молоддю, запускаються інноваційні проекти», - зазначив учасник автопробігу Стас Мутєнін.

В автопробігу задіяні 11 машин і близько 40 осіб. На даний момент маршрут складає 13 тисяч кілометрів.

Як зазначив в ході прес-конференції герой Радянського Союзу Сергій Остащенко, подібні заходи дуже важливі для збереження історії Великої Вітчизняної війни.

«Це вже третє повоєнне покоління, і ми повинні донести до нього правду про війну, що ми розгромили кращу фашистську армію, звільнили половину Європи і третину Азії», - підкреслив він.

«Останнім часом у пресі деякі політичні діячі висловлюють таку думку, що це була не війна, а конфлікт, суперечка між Гітлером і Сталіним. Тому розповісти правду про війну - це дуже благородна і необхібна справа», - зазначив у свою чергу учасник Параду Перемоги 1945 року Дмитро Крячко.