Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Погляд європейців на трагедію Чорнобилю – відкриття пересувної виставки у Харкові

Погляд європейців на трагедію Чорнобилю – відкриття пересувної виставки у Харкові

7 червня о 12.00 у Харкові (Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться відкриття пересувної виставки «Чорнобиль: Люди – Міста – Солідарність – Майбутнє». До кінця року вона буде демонструватися в  17 регіонах України. Участь в урочистому відкритті виставки візьме її ініціатор -виконавчий директор Дортмундського Міжнародного Освітнього Центру (МОЦ) Петер Юнґе-Вентруп.

Про події 1986 року глядачам нагадують уривки із телевізійних новин того часу, численні фотографій свідків тих подій та багатьох ще не опублікованих документів, у центрі уваги долі людей - ліквідаторів та переселенців. У перше на виставці задокументовано рух європейської солідарності, який з’явився після 1986 року в багатьох країнах Західної Європи та існує дотепер. Погляд у майбутнє представлено енергетичною темою щодо енергозбереження та застосування альтернативних джерел електроенергії.

Довідка.
Пересувну виставку розроблено Дортмундським МОЦ у співпраці із Києвським МОЦ та Мінським МОЦ ім. Йоганнеса Рау та вперше продемонстровано у 2011 році до 25-річчя Чорнобильської катастрофи у більше ніж 50 містах Німеччині, Австрії й Нідерландах. З квітня 2012 року демонструється українська версія в усіх регіонах країни. З жовтня 2012 року буде демонструватися російська версія в Білорусі.