Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ведеться робота з оновлення очисних споруд для води з річки Сіверський Донець

У Харківській області ведеться робота з оновлення очисних споруд для води з річки Сіверський Донець

Сьогодні в Харківській області діє кілька екологічних програм, але найголовніша програма - це комплексна програма охорони природного середовища в Харківській області. Вона розрахована на 2009-2013 роки і на подальшу перспективу до 2020 року. Вона охоплює багато розділів - це і природно-заповідний фонд, і водовідведення, та поводження з відходами. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказав начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Роман Квартенко.

«За останні два роки у нас в області намітилася системна робота: ми розуміємо, що якщо ми не реконструюємо і не побудуємо нові очисні споруди, то вся наша боротьба, яку ми ведемо за чисту воду, яку ми споживаємо з Сіверського Дінця, ні до чого не приведе. За 2 роки дії програми проведено реконструкцію першого етапу систем водовідведення в м. Ізюмі, реконструкція першої та другої черги КНС в м. Валки, реконструкція очисних споруд біологічної системи стічних вод в місті Барвінкове. За технологією «Біоплато» були зроблені очисні у м. Мерефі та м. Змієві», - сказав він.

Також Роман Квартенко додав, що розроблена програма збереження малих річок Харківської області, якої раніше не було.

«Зараз вона входить в дію і вже є перші етапи очищення тих малих річок, тому що зарегульованість малих річок призвела до того, що їх водоносність все менше і менше. А це не дає можливості самоочищатися тим водним ресурсам, куди відбувається скидання», - зазначив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області.