Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині впроваджуються котельні, які працюють на альтернативних видах палива

На Харківщині впроваджуються котельні, які працюють на альтернативних видах палива

Сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що в області ведеться підготовка населених пунктів регіону до наступного опалювального сезону. «Ми сьогодні максимально заохочуємо ті райони та населені пункти, які включаються в програму будівництва котелень, готових працювати на альтернативних джерелах енергії», – підкреслив він.

За словами губернатора, сьогодні в Дворічанському районі переведені на пелети 7 з 12 котелень, і йде їх технічне оформлення. 6 таких котелень є в Лозівському районі, 2 – у м. Люботин, 4 – в Богодухові. Чугуївський район реалізує власний пілотний проект, в рамках якого всі 25 навчальних закладів району планується перевести на обігрів котельнями, що працюють на альтернативних видах палива.

«Те, що ми вже сьогодні там, де це можливо, переходимо зі звичних джерел енергії на альтернативні – це факт», – зазначив Михайло Добкін.

Він також звернув увагу на те, що обов'язкова умова подальшої експлуатації нових котелень – забезпечення мінімум 30% економії палива в рік.

Теги