Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Технопарк «Слобожанщина» поєднав у собі науковий потенціал і виробничу базу

Технопарк «Слобожанщина» поєднав у собі науковий потенціал і виробничу базу

Технопарк «Слобожанщина» створений на базі підприємства ФЕД, і заснований науковим парком «ФЕД» і трьома вузами: Харківським національним університетом ім. В.Н. Каразіна, Харківським національним університетом радіоелектроніки і Бєлгородським державним національним дослідницьким інститутом. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це спільний проект України та Росії, який був реалізований на виконання доручення двох Президентів, які були дані в Геленджику. Це унікальне підприємство, яке поєднало в собі і науковий потенціал, і виробничу базу, і можливості молодих фахівців, яких готують вузи Харківщини.

«На спеціальній раді було затверджено 4 проекти, які реалізовуватимуться в рамках технопарку «Слобожанщина». Було запропоновано ще 12 перспективних проектів, і на найближчих радах вони будуть розглянуті. Приблизно половина цих проектів стосується новацій у медицині та авіабудуванні. Реалізація даних проектів – перспектива найближчого часу, і вона має дуже цікавий комерційний сенс», – зазначив Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що в технопарку працюють молоді фахівці – випускники харківських технічних вузів, які виконують складну роботу на суперсучасній техніці, аналогів якої одиниці в світі. «Вони отримують гідну заробітну плату і з великою впевненістю дивляться у світле майбутнє», – заявив губернатор.