Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році Харківська область отримає 175 млн. грн. від НАК «Нафтогаз Україна» на газифікацію та соціальні потреби

У 2012 році Харківська область отримає 175 млн. грн. від НАК «Нафтогаз Україна» на газифікацію та соціальні потреби

Улагоджені останні формальності перед підписанням договору між Харківською областю та НАК «Нафтогаз України». Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я свій підпис поставив, і в телефонному режимі з головою «Нафтогазу» Євгеном Бакуліним все обговорив. Днями вони отримають на руки свій екземпляр договору і підпишуть його, і тоді ми формально будемо говорити про те, що всі процедури були виконані, і наш регіон отримав чергові 175 млн. грн. від НАК «Нафтогаз України» на рішення наболілих питань», – підкреслив він.

Як повідомив Михайло Добкін, договір буде складатися з двох частин: 125 млн. грн. з загальної суми будуть спрямовані на газифікацію населених пунктів, а 50 млн. грн. – на вирішення соціальних проблем, які накопичилися у всіх районах Харківської області, незалежно від того, видобувають там корисні копалини, чи ні.

За словами губернатора, в минулому році ця сума становила 150 млн. грн., і було освоєно 99 млн. грн. Через погодні умови і закінчення року, яке завжди пов'язане з дефіцитом коштів, 51 млн. грн. надійшов тільки в цьому році, і всі об'єкти, які за цей рахунок повинні були бути газифіковані в 2011 році, будуть завершені в цьому.

«Таким чином, сумарно Харківська область отримає 175 млн. грн. і 51 млн. грн. Всі ці кошти будуть реалізовані в поточному році», – зазначив Михайло Добкін.

Теги